sobota 9. listopadu 2013

Adventní ladění

Krásné dopoledne přeji,
Tak děvčata, ručka pomalu přestává bolet a až se můj milovaný muž vrátí z práce tak se to u nás začne trochu hýbat, takže oproti včerejšímu dni mám neskutečně dobrou náladu, dočasně budeme mít v obýváku naší starou postel, než bude rozkládací sedačka, kterou jsme si vybrali v Ikee, já chtěla původně Ektorpku- nejoblíbenější sedačku současnosti, ale nakonec bude jiná, byli jsme na kukačku v ikee, kde jsme pořídili pár"nezbytností" :)  hrací kobereček pro holčiny do poojíku, mou vytouženou lucerničku v červené barvě, ještě bych chtěla černou a bílou, ale neměla jsem štěstí, ty už byli vyprodané, tak snad příště. pak jsme koupily stupínek pro holčiny aby si dosáhli k umyvadlu a polštářky na které také přijde řada. No ono v Ikee maj vůbec tolik věcí které bych tak nuuuuutně potřebovala. nojo ale to bych t am musela jet bez dětí a bez manžela, :) Můj muž je zlatej, a už dokonce našel i jakési pochopení pro mé tvořené, ale holt na nákupy dekorací je asi lépe vyrazit s kamarádkou než s manželem. Ale neva, však to nemusím a ani nemůžu koupit vše najednou. tak a teď už dost braptání a k mému příspěvku :)
V předchozím článku jste mohli vidět základ pro můj adventní věnec na dveře, měla jsem s ním ještě plán. Trochu se mi to vymklo z rukou ale já jsem spokojená více než s tou představou, Zatím jsem jej použila jen na focení a ještě  na chvilinku ho uklidím, abych z něj v tom vánočním čase měla radost a neokoukla se mi. Ale z čeho mám ještě více radost to je, že mi jej pochválila dcerka a dokonce i manžel, který když viděl ten červený základ, mi řekl, a mi jdemem jako někomu na pohřeb??  :o koukala jsem na něj a říkám, co se ti na tom nezdá, červená je snad vánoční a né pohřební, no prej na něj tak působil, ale včera jsem ho dodělávala a můj miláček řekl, tak teď je nádhernej. Ten se ti fakt poedl. Tak to mi udělalo dobře. On mi to tvoření zase až tak nechválí, a když už tak to se dmu pýchou, Ale i mne se líbí, jsme velmi nadšená. A už se nemohu dočkat až začnee to pravé vánoční ladění a bláznění, to já si vychutnávám. Do té doby snad už bude i hotovo.

















Vypichovaný základ je jen běžné obyčejné plátýnko i tak se mi líbil
A tady už hotový, doplněný o červenou  organzu takovou krásnou až do černa házející odlesky
předala jsem, bílý satén, červený satén, červeno bílou kostičku a červeno bílou s puntíky.
















Je krásný, že? I lucernička je krásná. Letos  budou opravdu překrásné Vánoce, v mých oblíbených barvách červeno -bílou kombinaci miluji.
















Co se mi na tom věnci líbí, tedy na jeho vytváření, že jsem vůbec neřešila pravidelnost čtverečků, stříhala jsem nůžtičkama na nehty( prostě ty krjčovské nemůžu nikde nlézt:)) no a vůbec to nikde není sznát, byli to čtverce, obdlélníky, menší i větší  a věnec je nádherně pravidelný a práce šla pěkně od ruky, krásně to přibívalo, myslím, že tímto se dostal u mne na místo favorita. Už méně by se mi tedy chtělo do toho z vystřihovaných koleček :)































A hvězdička už také konečně hotová, naškrobená a doladěná, teď jen čeká na schválení své nové majitelky a přibudou jí kamarádky. Mě se líbí, tak snad se bud líbit i své majitelce:)
















čevená je pro mne:) ta je háčkovaná z příze Nela , ze které se velmi pěkně háčkovalo. A kraječka bude na vánoční dečku :)

















A na závěř jedna levandulová, konečně jsem našla svou bedýnku, asi také ještě bude čekat na své pravé místo, no prazatím, takto
Zde se svámi loučím a děkuji všem za milé komentáře, které mi tu necháváte, velmi mne to těší,
o chvilku později se ozvu ještě s jedním příspěvek, který bude z dětského pokojíku.
Krásný den vám, a nenechte si zkazit náladu nevlídným počasím ♥♥♥ Martina

8 komentářů:

  1. Martinko je to krása. Já jsem si tyhle vypichované věnečky úplně zamilovala. Je pravda, že tedy ujíždím na těch z koleček. A hvězdičky se Ti moc povedli. Nová majitelka bude určitě spokojená. Měj se krásně a užij si neděli. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leničko, děkuji moc:) , také mě baví, je to čistá práce, docela rychlovka a s efektním výsledkem. Ale ano máš pravdu, ty kolečkové jsou krásnější, takové elegantnější. Ale mě se ten červený líbil takhle už je n proto že ten vypýchaný základ z té červené, mi připomínal vánoční hvězdu:). Prostě si mi tak líbil, a teda na kolečka jsem trochu líná, ale ono na ně také dojde, jen teď není čas na dlouhé tvoření. Ještě nejsme pořádně zabydlení, ale už visí hodiny v kuchyni a zrcadlo v koupelně. a dnes by měla být pověšená první garnýž, polička a věšáček na bundy. Už se to tak nějak začíná rýsovat. Tak bude více času. :) Martina

      Vymazat
  2. jůůů zlatíčko, ten věnec je nádhernýýýýý!!!
    jsi opravdu veliká šikulka!
    papa ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti nádhernej věnec už se těším až ho uvidím naživo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No však už aby jsi taky dorazila. Už se těšíme:)

      Vymazat

Velmi srdečně děkuji za Váš čas který jste strávily prohlížením mého příspěvku a za vaše milé komentáře. Je mi ctí číst vaše řádky a budu se těšit na vaší návštěvu třeba u dalšího příspěvku.
♥♥♥
S láskou Vaše Martina