pondělí 16. prosince 2013

3.adventní neděle

Mé milé, zdravím Vs po delším čase
Vánoce se pomalu,  ale jistě vkrádají do našich domovů, jsou krásné, čisté, voňavé, šťastné, a hlavně rodinné, čas klidu a rodinné pohody si snad každý z nás rád vychutná v teple domova, se svými nejbližšími.
 Pravda je, že někdo z nás vše zvládá s nadhledem a úsměvem, který snad k tomuto období patří více než ke kterémukoli jinému a někteří z nás prožívají horké chvilky, při dokončování příprav, ať už cukroví, úklidu, posledním úpravám ve výzdobě. Já už pomalu dojíždím do cíle a mohu dokořán otevřít dveře Vánočním dnům, tomu kouzlu se nedá odolat.
Všem bych vám ráda popřála, kouzlo v očích, úsměv na rtech a šťastný výraz ve tváři, pohodu ve dnech volna, ale i v těch pracovních, zdraví a v neposlední řadě rodinnou pohodu. Ať jsou vaše dny šťastné a poklidné.
Dnešní den byl u nás pracovní ale pohodový a s úsměvem, máme všichni neskutečnou radost, že se tento čas blíží a více než v letech minulých si tyto svátky užijeme tak jak si přejeme. A co že se u nás dnes dělo? Dokončovalo, se cukroví, probíhal úklid, balení dárečků a tatínek konečně dal do hromady náš konferenční stolek, za velké účasti našich princezen, domovem se nám už dva dny line vůně z nové aromalampičky a voní nám tu snad všemi známé yenkee vosky, pro tento čas jsem samozřejmě nomehla odolat vůni vánoc. Dále už ve fotečkách:)




Nová aroma lampička, nádherná ve skutečnosti červenější:) mobil je mobil :)




Tady se musím pochlubit přerásným balícím papírem, tento poklad jsem měla několik let uložen ve skříni u manželových rodičů, letos jsem jej vytáhla ještě spolu s dalšími...
Tady si chystám na čepici, mám tam tedy chybu, ale vůbec netuším, jak se mi to podařilo, no nic, snad si toho nikdo na hlavě nevšimne:)
První část dárků jsem zabalila, bohužel se probudila Lucinka tak jsem honem uklízela:)
                                ♥♥♥


Letos bude dárečků docela dost a proto si z balením jako jiné roky nehraji, letos vše řeší tak nějak aby proběhlo jednoduše a v poklidu, takže i balení dárečků. Ale i tak se mi moc líbí.
Máslová srdíčka, lepená marmeládou, zdobená mléčnou polevou- tak tohle je jedinečné- u nás novinka, ale tak křehké a chuťově lahodné cukroví jsem nikdy nejedla, na přesrok, jsem si jistá, že je budu péct také.
Úlky u nás nechybí žádné Vánoce
kakaovo ořechové kuličky, jsem letos vykoulela z vlastní hlavy a zbytků surovin, kterých bylo po trošku a bylo mi líto je vyhodit:) jsou výtečné !!!
Banánky, také velmi jemné cukroví, máčené v čokoládě a sypané jemně mletými ořechy:)
Kokosové tyčinky, obalené v moučkovém cukru
Další letošní novinkou u nás je skořicové cukroví s bílkovou polevou(jako na perníčky), tak zde přiznávám, že toto nás nijak neupoutalo, skořice téměř není cítit, cukroví týden po upečení prozatím tvrdé, uvidíme jak se rozleží do vánoc, ale na přesrok, s ím již nepočítám.
Ořechy - klasika našich vánoc, i na ně se vždy těšíme
Linecké snad nepotřebuje ani představovat, tohle cukroví snad nechybí v žádné domácnosti:)
Rozinkové placičky, ty dělám nepravidelně, protože chytnají jen mě, ale mě to teda ani trochu nevadí. Aspoň již je dost když už je peču:)
Kokosky, jseou pěkně měkoučké, na to že jsem je dělala poprvé a nedodržela jsem recept, jsou až překvapivě dobré ♥
Kávové oválky(u nás zvonečky) plněné čokoládovým krémem. Zatím čekám zda ještě více změknou, ale chuť mají vítečnou- také novinka u nás.
A další klasika, která u nác nesmí chybět vanilkové rohlíčky- letos jsem je udělala strojkem.
Všch 12 druhů pospolu, brzy to tak nebude, u nás se pořád ujídá♥♥♥

Cukroví 2013
Bohužel mobil večer fotí skutečně špatně, tak se omlouvám za kvalitu fotek.
To je ode mne vše a já bych ráda poděkovala všem, kdo dorolovaly až sem. ödcházím do postýlky:)
Krásný adventní čas
    ♥♥♥ Vaše Martina♥♥♥
















10 komentářů:

  1. Týýý brďo..... taky jsem kdysi mívala takové množství, ale čím starší, tím pečeme míň:-)))
    Dneska jsem taky dělala kokosky, našla jsem recept na tvarohové, no musela jsem je vyzkoušet:-)) A dobré jsou:-)

    Jo a ty fotky, stačí přidat světlo, třeba nasvítit lampičkou.
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Ajko, mě pečení baví, dělám to ráda a u nás to s pár kousky nejde, milujeme ho a musíme být dost, už i proto, že nějaké i rozdávám, už druhý rok dávám trochu i tchyni, ona už sse na pečení necítí, tak aby měli i oni něco na stůl. A díky za tip s focením, Ježíšek slíbil fo´ták tak se nechám překvapit.

      Vymazat
  2. Ahojky Martinko. Já jsem rozhodně člověk který spadá do obou výše uvedených skupin. Každý rok si v hlavě nastavím, že budu vánoce zvládat v pohodě, s úsměvem a nadhledem. A jak se Štědrý den nezadržitelně přibližuje, tak se presunuji do skupiny dvě. Jsem nervozní a nic nestíhám. Nějak to prostě nikdy nevyjde. Ani cukroví ještě nemůžu představit pohromadě. Nemám dokončeno. A mám obavy, že než dodělám poslední druh tak už některé nebudou. :-D Ale stejně se nakonec vše zvládne jako každý rok. JInak cukrovíčko máš parádní. Já to letos také spočítala na 14 druhů,tak uvidíme jak se tím prokoušu. Přesvědčování rodinky, že bychom mohli nějaké vynechat nějak nevyšlo. :-(
    Měj se moc a moc krásně a užívej si zasloženou pohodu vánoc a mysli na nás, kteří v této etapě spadají do té druhé skupiny. Ahojky Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, však ty jsi šikulka ty to taky zvládneš. já jsem ráda, že jsem to letos takto zvládla. Taky sem jiné roky nezvládala, Ale letos jsem se zařekla že se nebudu přepínat a až budu cítit že mě to nabaví a už se mi nechce tak všeho nechám, a tak to tak dělám, měla jsem mít ještě asi o tři druhy cukroví víc, ale pár věcí mi na to chybělo a mě už se nechtělo to řešit tak jsem ho vyškrtla , 12 druhů je dost a stačí to bohatě, stejně budeme i tak po vánocích fuňet a vařit tukožroutskou polívku jako každý rok:)jinak moc děkuji za chválu. A ber to s nadhledem, to co máš v hlavě víš jen ty a rodina ani návštěva neví, že jsi nestihla udělat některé cukroví a udělt tu a tu výzdobu, tak to pust z hlavy dej nožky na stůl, nalej si sklenku, pusť pohádku a užívej, život ani vánoce nejsou o dokonalosti a o tom mít všeho hodně a být strhaná. Já už ozdobila i stromeček, a končím, teď už jen běžný uklid, a nachystat štědrovečerní večeři a užívám si, je mi všechno jedno, nemám dokonale nagruntováno nemám super výzdobu ale j jsem spokojená, v každé místnosti se najde něco vánočního a tak mi to stačí, tak se zase přešteluj do první skupiny a buď v pohodě.
      Pa Martina

      Vymazat
  3. Ahoj Martinko, jsi šikulka a obdivuji, že máš upečeno dvanáct druhů cukroví, zabalené dárky....a ještě stihneš háčkovat. Klidné a pohodové předvánoční dny. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj zuzko, děkuji za chválu, dárky zabalené všechny nemám, to na fotkách byla první část, všera jsem balila druhou, a došle papír, tak jsem dnes přikoupila a ještě tbýá pár dárečků zabalit, a nějaké řikoupit, ale už i tak mám "strejčka" i ozdobenej stromeček, tak si to letos taky užiju, i tobě přeji krásné a poklidné dny předvánoční i vánoční. Martina

      Vymazat
  4. Teda to je cukroví Marti, jsi šikula, to já peču zásadně jen to, co nám chutná nejvíc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru kdybych měla péct vše co nám chutná tak bych stála u trouby už od léta :D mi to hrozně milujeme, ještě jsem přemýšlely nad košíčky a přiděláním lineckého a van. rohlíčků, a úlků, ale když jsem viděla to všechno pohromadě tak jsem si řekla že už ani omylem. Stačí to a pohodička. Pa a užívej krásných předvánočních i vánočních dní Martina

      Vymazat
  5. Marti, ty jsi fofrnice. ;-) Je fajn, že si to užíváte. Soudím podle tvého psaní. :-) S malými dětmi mají Vánoce úplně jiné kouzlo. Člověk má radost, jak jim očička svítí a to je to nejhezčí a víc není potřeba. Mějte se krásně předvánočně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 0děkuj dášo ano letos si to užívám, už se těším na válení u tv a u pohádek se spoustou cukroví, chlebíčků a dobrým vínečkem :) Děkuji za přání i milý komentář, i tobě přeji krásný předvánoční čas. Martina

      Vymazat

Velmi srdečně děkuji za Váš čas který jste strávily prohlížením mého příspěvku a za vaše milé komentáře. Je mi ctí číst vaše řádky a budu se těšit na vaší návštěvu třeba u dalšího příspěvku.
♥♥♥
S láskou Vaše Martina