pátek 24. ledna 2014

Polštářky a žádost o radu




Krásný den všem ,

 tak jsem zde konečně s dalším příspěvkem.
Ušila jsem celé rodince polštářky, květinkové pro holčičky, pletený pro sebe a ještě jeden pletený pro mého muže, ten jsem ještě nevyfotila. Tak snad někdy příště.
Dnes se jdu sice trošinku pochlubit, ale co mne sem přivádí  je hlavně dotaz .
 V únoru mám v plánu koupit foťák a doufám, že konečně začnu dělat kvalitní fotky.
 A teď na Vás mám pár otázek.
1.) jaký foťák máte ?
2.) Na co bych se měla při výběru zaměřit, abych byla spokojená s kvalitou fotek v exteriéru i interiéru, fotí své výrobky, případně nějaké ty věcičky po dcerkách k prodeji a samozřejmě také děti, výlety atd. takže bych chtěla aby fotil dobře lidi i věci, venku i uvnitř. Nechci ovšem kupovat nějaký drahý přístroj, chci jednoduchý kompakt.
3.) než se pustím do pořádného focení uvažuji o tom, že bych asi měla trochu o focení něco vědět. Co mě trápilo s minulým foťákem to byli tmavé fotky, nesouhlasící barvy, a - to už asi nebude úplně na foťáku ale spíše na mě, ale jak zvolit pozadí(případně dekorace ) k focení, jak fotit a jaké funkce na co používat. vždy jsem vzala foťák do ruky zapnula cvakla a bylo, nějak jsem to neřešila, teď bych ráda ze svých fotek měla více . Takže kdo umí poradit budu ráda.
4.)a ještě by mě zajímalo jak udělat hezkou (večerní fotku, při tlumeném světle třeba aby byli krásně vidět světýlka na stromečku nebo plamínky svíček-  to se mi se starým foťákem také nedařilo, při zhasnutí úplně černá místnosti a rozmazané fleky od světýlek a při rozsvíceném světle zase nevynikla ta záře světýlek(vzpomeňte třeba na mou vánoční fotku rozsvícené elektrické hvězdy  v okně  (za světla rozmazané, za tmy jen fleky a nic vidět).
5.)potřebuji ještě jednu dobrou radu  v čem upravujete fotečky, potřebuji program v češtině(nechci je nijak vylepšovat  , na základní úpravy (změna velikosti, oříznutí apod, program mám, ale ráda bych něco v čem si budu moci vytvořit třeba fotky takovou (omlouvám se děvčatům za zapůjčení jejich fotografií a slibuji, že jakmile dostanu odpověď na svou otázku tak jejich fotografie z článku odstraním- snad se na mne nebudou zlobit

jeden obrázek který se skládá z více fotek
FOTO ODSTRANĚNO


ohraničení fotky není ostré, ale rozmazané nebo fotky neobdélníkové ale třeba oválné nebo v kruhu.
FOTO ODSTRANĚNO

zkoušela jsem nějaké programy,ale buď byli v angličtině (v té se vůbec nevyznám) takže jsem mimo obzor
: ) nebo jsem v nich takové možnosti nenašla.
tak vám nevím jestli to je foťákem, nebo jsem tak moooc špatný fotograf případně obojí... No každopádně
děkuji všem za jakoukoliv radu a děvčatům za půjčení foteček, co nejdříve je (snad  mi někdo odpoví :D , )
odstraním.


Tak a teď jen pár ošklivých fotek snad hezkých polštářků.

tenhle je pro mne, jelikož nejsem zrovna mistr přes šité knoflíkových dírek, vyřešila jsem zapínání vstuktu originálně:) uháčkovaná poutka na 4 velké knoflíky....
a jelikož jsem nechtěla aby bylo vydě přišití poutek, přešila jsem přes to pruh stuhy :)
Můj a Nelinky , u toho jsem zapínání vyřešila mašličkami na zadní straně.
A všechny společně, i Lucinky je zavazovací na mašličky. ták to je pro dnešek vše. 

Děkuji vše kdo prohlédl případně pročetli celý příspěvek, děkuji za návštěvu i případné rady. 
Mějte se krásně A já se určitě brzy zase s něčím ukážu Martina

9 komentářů:

  1. Marti při výběru foťáku se zaměř na světelnost, chce to kolem té dvojky. Při nižší světelnosti se zvyšuje ISO a na fotkách je pak šum. A hledej v kategorii profi kompakt. Na úpravu fotek stačí Picasa nebo si stáhni PhotoScape. Mám uložený odkaz na stránky, kde píšou dobré recenze na foťáky, najdu a večer písnu. Pošlu ti i odkazy na stránky, kde jsou dobré rady, jen je musím najít:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oprava - při vyšší světelnosti.

      Vymazat
    2. Ajko, ty jsi zlatíčko, úžasný, tak světelnost:) no vidíš nikdy jsem nezaregistrovala že foťáky něco takového mají :D, děkuji za veškeré velmi cenné rady. To se to bude fotit :)

      Vymazat
  2. Ahojky Martinko.
    Polštářky máš super. :-)) A s foťákem Ti tedy neporadím. Já většinou fotím na mobil. Tam mám foťák kvalitní (tedy v rámci telefonů). Klasický foťák fotí skoro stejně ne-li hůř. Časem si snad taky pořídím něco kvalitnějšího. Ale zase teď se můžu vymlouvat na to, že je to foťákem a potom budu muset uznat chybu v obsluze. :-)
    A fotečky upravuji v programu Picasa. Jdou tam udělat základní úpravy a uděláš tam i koláže z foteček a vložíš do nich text. Brácha má digitální zrcadlovku a fotečky jsou z toho naprosto úžasný. Ale ta cena je pro mě neakceptovatelná. Tak Ti přeji dobrou ruku při výběru foťáčku. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leničko, teda máš to dobře vymyšlený:) a picasu jsem zkoušela nějak jsem se v ní nevyznala. :) zkoušela jsem koláž ale nějak mi to nešlo. A foťák chci tak běžně kvalitní kompakt, né žádný dělo ale tak ne něco obyčejného co bude fotit jako můj děsnej 7 let starej mobil. Tak uvidím podle toho co psala ajka se pokusím něco vybrat snad se dostanu do mnou požadované cenové relace :D, a děkuji za pochvalu, mám z nich radost. Pa Martina

      Vymazat
  3. Ahoj Marti, polštářky se moc povedly. :-) S foťákem neporadím. Taky bych potřebovala jít do učení. Já jsem dostala olympus XZ-1, snad dobrý foťák, ale od začátku stále zlobí a budu jej muset reklamovat. :-( Na úpravu mám Zoner photo, tam se taky dají dělat různé úpravy, ale já je zatím moc neumím. Ono to chce zkoušet, ale mně je líto toho času... Kdyby mě do toho někdo zasvětil... Moc jsem nepomohla. Měj se hezky. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj Dáši, děkuji za pochvalu :), jo jít do učení.. chtělo by to nějaký kurzík viď , zoner jsem si také stahovala ale jen tu verzi zdarma a nemám jí v češtině takže jsem se tam v tom hooodně mordovala a nic z toho nevzešlo a přesně jak píšeš, je mě líto času, chci něco jednoduchého, s čím nebudu muset trávit celé noci aby mi z toho vznikla jedna fotka. Chi mít hezké fotky, ale nechci jim věnovat více času než samotnému tvoření. Děkuji za tvou reakci. M ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Marti tady je odkaz na recenze fotoaparátů:
    http://www.digimanie.cz/

    Tady odkazy na rady jak fotit:
    http://www.fotoradce.cz/
    http://tipyjakfotit.cz/
    http://digiarena.e15.cz/

    Písla jsem ti kontaktním formulářem můj mejlík, když tak písni. Co vím povím:-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Ajko děkuji za cenné rady, jakmile bude chvilička vše prostuduji. Ale obávám se že kontaktní formulář nefunguje, jelikož mi od tebe nic nepřišlo, ale já mám pocit že na tebe meil mám. Tak kdyby něco tak se ozvu. Děkuji mnohokrát jsi zlatá.
    Martina.

    OdpovědětVymazat

Velmi srdečně děkuji za Váš čas který jste strávily prohlížením mého příspěvku a za vaše milé komentáře. Je mi ctí číst vaše řádky a budu se těšit na vaší návštěvu třeba u dalšího příspěvku.
♥♥♥
S láskou Vaše Martina