pondělí 13. ledna 2014

Příběh jednoho růžového pokojíku

Zdravím děvčata po delší době s příspěvkem , 
n¨Nový rok u nás nezačal příliš dobře, ovšem s katastrofou jsme na štěstí počkali až do 2. ledna první den novéhoroku se ukázal jako vydařený a pokllidný tak je ¨n doufejme že žádné katastrofy již nebudou následovat. Ovšem druhého to začalo, pro rozbitém foťáku v prosinci, naše malá Lcuka bohužel rozbila i notebook, právě jsem se chystala na vložení foteček ze silvestra na blog a nalila si(ostuda v pravé poledne), sklenku vína co zbylo ze silvestra když v tom se dožadovala pozornosti Lucka a jak se po mě sápala aby mi vylezla na klín, rozlila celou sklenku na notbook, škdoy maximální- notebook nefunguje, poctivě jsme sušili, manžel zkoušel rozebrat a vytřít, ale bohužel něco se pokazilo, zatím nevíme co konkrétně, ale zachráněn byl harddisk, na kterém mi nejíce záleží, jsou tam všechny mé důležité fotky narození obou našich dcer i pár těch svatebních, bohužel už jsme o některé přišlaÿ a tak jsem ráda že mi zbyli alespoń tyto, . No ale co hlavně že jsme zdraví a živí. manžel velmi brzy obstaral pc jiný, dává ho do kupy tak ještě nefunguje perfektně ale už mohu i vkládat fotečky tak se mohu pochlubit tím co jsme dělala když jsem tu nebyla:)
Naše holky jsou takové ničitelky zničili toho opravdu už dost na to jak málo jim je let, krom notebooku to byl i jejich stan, podařilo se jim zdevastovat tyče a stan byl na vyhození, jelikož u nás se penězma neplýtvá(teda snažíme se neplýtvat), tak mi bylo líto ho vyhodit. tak jsem vyndala tyčky ty byli zlámané taže šly do popelnice, ale ta látka a růžová... nedalo mi to a přešila jsme stan na záclonku a závěsy.


 
pokojík ještě čeká spoustu změn doplňků a úprav, ale prazatím takto, aspoň mám pocit že ty závěsy to tu zútulnili. s dalšími úpravami se zase brzy ukážu
Stále je co měnit ale penízků je málo, pokud máte tip, jak zvelebit pokojíček za prá korun tak sem s ním, vím že to není akorát, v létě bychom chtěli vymalovat na růžovo, ale ještě váhám,  líbili by se mi tapety, jen mám obavy, bohužel jsme se nastěhovali tři dni po rekonstrukci za chaldného počasí a ukázalo se že se to "bytu" nehodli jelikož nás odměnil vlhkem a plísní- proto ta přestěhovaná skřín, museli jsme ji dát na tuto stranu jelikož ta druhá  zed nesousedí s žádným bytem a vytápěnou místností takže jsem tuhle šla pro něco do skříně a vyndala takšku na notebook a ona zelená a chlupatá kouknu do skříně a tam plíseń jako brno. nedalo se svítit a i když jsem měla rozdělanou jinou práci všechno šlo ven, prádlo se protřídilo, tam naštěstí nic , ale pár s¨cestovních tašek chytlo, takže další práce, praní , skříň jsme odtáhli vystřkali celé savem a když skříň uschla, cestovala na druhou stranu k vytápěné zdi, od té doby je klid, zeď větrá a plíseň zmizela tak snad už nás žádné katastrofy nečekají, bohužel tento zelený nepřítel je i v komoře, ta se sice stále větrá ale zatím na ní nedošlo tak je to takové odkladiště, a tam to je také a stříkání savem a větrání moc nazabírá, ale manžel mám mít co nevidět dovolenou, takže je v plánu generálka tam a snad to bude k užitku.
Teď už musím běžet za povinnostma. Děkuji za vaši návštěvu a ráda vás zase někdy potklám na mém či vašem blogu.
Martina



8 komentářů:

  1. Ahoj Marti, koukám, že jsi to tu úplně překopala. ;-) A ty katastrofy - člověk si opravdu musí říct, nejde o život! Jasně, že to mrzí... Záclonky máš hezké, jsi šikula. :-) Tak už žádné katastrofy a jen samou legraci. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dášo, ano máš pravdu, üž jsem "uklidila" Vánoce i na blogu :)
      Děkuji za komentář a pochvalu . Věřím, že už teď bude líp, už jsme se zbavili potíží a nové se zatím nedělají- Tak uvidíme. Měj se moc hezky pa, já se musím také stavit někdy u tebe.jsem ostuda:)

      Vymazat
  2. Proto já si k PC nikdy nic nedávám, ani kafe ani jídlo .... se znám, převrhla bych si to tam sama:-)))
    No a plíseň, s tím se taky perem. Ložnice ze tří stran + podlaha sousedí s nevytápěným prostorem a u zdí nic nemůže být. Koupili jsme před pár lety protiplísňovou barvu, měla být i zateplovací, ale žádná velká sláva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ajko, pro mne je zase kafe pauza jediná chvilka kdy se dostanu k pc. Asi to jinak neumím. :) No jono, můžu si za to nakonec sama. no tady právě plíseň údajně nikdy nebyla, jenže jak se tu na podzim rekonstruovalo netopilo se tu a nevětralo tak tu ta voda všechna zůstala v podlahách a zdech, ale co jsme to přestěhovali a nechali jsme za skříní víc místa tak je klid, myslím, že to už bude dobrý. jen ta komůrka:)

      Vymazat
  3. Jé já zapomněla na pokojíček..... tapety bych nedávala, ale koupila bych takové ty nalepovací obrázkové dekorace. Jinak my když dělali holce pokojík, koupili jsme v bazaru poličky a natřeli a ušila jsem zástěnu za postel, prošívanou a s kapsama. Pod postel manžel vyrobil šuplíky, no takové nízké bedýnky a zespoda jsme našroubovali kolečka z Baumaxu. Jo a ještě jsem jí vyrobila provázkovou nástěnku - do dvou tyček, výška asi 50-70cm jsem navrtala dírky asi 10 - 15cm od sebe a protáhla růžový provázek. Na ten si holka věšela obrázky a podobně.
    Závěsy se ti povedly!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se tomu více pověnovat. ty šuplíky pod postel ty bych chtěla a poličky i obrázky budou. Na tom se pomalu ale jistě pracuje. no uvidíme ještě nad tím budu přemýšlet. Každopádně děkuji za rady a pochvalu .

      Vymazat
  4. Martinko ty jsi žena činu. To vůbec nevím jestli by mě napadlo takhle krásně využít stan. My jsme ho klukům sklidila ze stejného důvodu minulý týden. Nejstarší syn měl stan taky. Dokonce jsem od něj našla i tyčky. A když porovnám kvalitu tyček a spojek s dnešními výrobky, tak se člověk nemůže ani moc divit, že to děti odrovnají během chvíle.
    A jinak tapetu bych asi taky nedávala. Hlavně neuvidíš co se Ti děje pod ní. Ale třeba nějaké malůvky na zeď nebo kapsáře a zarámované dětské malby. V ikee seženeš rámečky za pár korunek. Nebo hodně kupuji věci za pár korunek v bazaru a doma upravím. Je s tím sice trochu práce, ale výsledek většinou skvělý a náklady minimální. Tak ať se Ti vše moc daří. Měj se krásně Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj áš pravdu, ty dnešní výrobky dnes nic moc nejsou kvalita, hned je po nich, ale ono když je dítě klidné tak to taky asi vydrží dýl než měsíc:) protože mi jsme ho ty dva měsíce už několikrát opravovali a tak ho měli tak max. ten měsíc. A že mě tohle napadlo? to víš nejsou korunky a holky furt růžovej pokojíček a nedaj s tím pokoj, no tak jak jsem to držela v ruce ... najednou přišla myšlenka. Děkuji za tipy, určitě něco z toho udělám.
      I ty se měj moc hezky a žádné pátky 13. ho , a to platí pro všechny dny v roce!!! :) Martina

      Vymazat

Velmi srdečně děkuji za Váš čas který jste strávily prohlížením mého příspěvku a za vaše milé komentáře. Je mi ctí číst vaše řádky a budu se těšit na vaší návštěvu třeba u dalšího příspěvku.
♥♥♥
S láskou Vaše Martina