pondělí 9. září 2013

Návod na háčkovanou hvězdičku

Ať se nám to líbí nebo ne, pomalu se k nám vkrádá podzim a od podzimu není daleko k Vánocům, které prostě miluji, raději ty chladné a bílé, než teplé a na blátě, ale tohle není v naší moci ovlivnit. A já věřím, že si nenecháme zkazit počasím příjemné chvilky u čaje, cukroví, pohledem na rozsvícený stromek, zářící očka našich drobečků a prostě celé to kouzlo a i když se zdá že je ještě dost času přicházím s návodem k jedné drobné vánoční dekoraci, její umístění už nechám na Vás.
Jelikož nejsem autorem návodu který byl v Anglickém jazyce a já po hvězdičce velmi toužila nedalo mi to a několik nocí přemýšlela jak uháčkovat a stále na to nemohla přijít, požádala jsem hodné duše na mém oblíbeném Mimibazaru a ty mi pomohli s překladem  do češtiny. Fotografie není taktéž má a jelikož teď pro hvězdičky u mne není ten správný čas(dcerka má za pár dní 5. narozeniny a já doháčkovávám dárečky, které  tu brzy také uvidíte :) , na mé fotografie a dá - li pán bůh dobré světlo pokusím se návod řadu po řadě nafotit.
Prozatím tedy takto:
1.) uděláme 5 řo, které spojíme PO do kruhu
2. řada zde budeme opakovat *5DS nahoře spojených a 2 řo * od *po* zopakujeme 5x
Pro ty co nejsou zkušené háčkařky  nechápou termín 5DS nahoře spojených přikládám odkaz
na videonávod a dole v komentáři to velmi pěkně popsala jedna šikulka, které tímto děkuji
Tak zde odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=w8lLMHpt1Sw
3. řada doprostřed každého vrcholku 3DS 2ŘO 3DS(do jednoho oka)
4.V místě ukončení uděláme 2 ŘO a do vrcholu( do 2 ŘO z předchozí řady) uděláme 3DS  3 ŘO 3DS - opět vše do jednoho oka), mezi vrcholy 1ŘO v místě spoje 1ks a 1řo, pak opakujeme 3DS 3ŘO 3DS a zase 1ŘO 1 ks do spoje mezi vrcholy a 1 ŘO. Ukončit 1 ŘO a 1 PO do prvních 2 ŘO z předchozí řady.
Přeji příjemně strávený podzimní čas třeba při háčkování hvězdiček
Vaše Martina

2 komentáře:

  1. Včera jsem našla tuto fotku na pinterestu a celý večer jsem háčkovala a zkoušela a zkoušela a háčkovala a pořád to nějak nebylo ono. Takže jste mi udělala tímto návodem ohromnou radost. Díky moc. Hanka Ž.

    OdpovědětVymazat
  2. https://www.youtube.com/watch?v=LN_diPahiM4

    OdpovědětVymazat

Velmi srdečně děkuji za Váš čas který jste strávily prohlížením mého příspěvku a za vaše milé komentáře. Je mi ctí číst vaše řádky a budu se těšit na vaší návštěvu třeba u dalšího příspěvku.
♥♥♥
S láskou Vaše Martina