čtvrtek 6. srpna 2015

Zavařování....

Ahoj všem,
Jakse máte? Já báječně, miluji léto, vedro horko, ale..... jelikož mám dovolenou a zatím jsme doma, nikam se nechystáme tak mi tonedá a už už myslím na podzim, zimu, tak zavařuji co jde, a také háčkuji . Dnes o zavařování. Zatím toho nemám moc, ale přece jen něco je. Příští týden máme jet k rodičům na chaloupku a má báječná tchýně, mi tam nasyslyla rybíz a borůvky,no abůh ví co ještě :)






 Tak máme jahodovou marmeládku, meruňkovou, a třešňovou, Pampeliškový med, a pečený čaj z různých druhů ovoce, co zbylo z marmelád. 

I jsem se konečně donutila udělat si štítky, sicenejsou bůh ví jaké ale jsou :) měli jste vidět tynůžky kterými jsem se snažila to nastříhat :D 
 ještěby to chtělo košilky na ty ošklivá víčka. ale mám toho ted v hlavě tolik, žeto asi budemuset počkat na příští rok. Nebo se do toho třeba pustím při dlouhých zimních večerech, když budu myšlenkama zase pošilhávat po létě:)

Mějte sevšichni moc krásně
 a za pár dní jsem tu opět s dalším příspěvkem, ten bude háčkovaný :)
Martina

6 komentářů:

  1. Pááni, v tom vedru ... pilná hospodyňka.-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko dělám po troškách jak dostanu nebo koupím ovoce, takže to jde, navíc za mne marmeládí domácí pekárna, takže z toho ani není vedro :)

      Vymazat
  2. Martinko, máš parádní základ do spíže! A hezky oštítkovaný!
    Taky se snažím, před chvilkou mi kamarádka přivezla z Krkonoš borůvky...
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko je to potřeba, v zimě pak všichni ocení :) ještě nekončím, asi letos zvládnu i nějakou okurčičku :) měj se krásně M.

      Vymazat
  3. Martinko taky pilně zpracovávám ovoce do skleniček. Ale to teplo je na mě trochu moc. Už se těším na pořádnou bouřku a pročištění vzduchu.
    Měj se krásně Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lení, o já taky doufám že se dočkáme, jen se modlím aby to nebylo ted, zítra odjíždíme na pár dní na chalupu tak bych ráda aby nám přece jen svítilo slunko, poslední dobou kdykoli tam dorazímetak je chladno a prší. :) tak snad tentokrát to vyjde :) pa M.

      Vymazat

Velmi srdečně děkuji za Váš čas který jste strávily prohlížením mého příspěvku a za vaše milé komentáře. Je mi ctí číst vaše řádky a budu se těšit na vaší návštěvu třeba u dalšího příspěvku.
♥♥♥
S láskou Vaše Martina